top of page
Senior man portrait_edited_edited.jpg

skin check

skin check

pigmentvlek, moedervlek of huidkanker 

wat kan ik verwachten

Huidkanker is een snel groeiend gezondheidsprobleem. 
Jaarlijks komen er 70.000 nieuwe gevallen bij (bron: IKNL 2019) Geschat wordt dat 1 op de 6 Nederlanders in zijn leven te maken krijgt met huidkanker (bron: Volksgezondheid en huidkanker 2017). 
U kunt nu terecht bij The B Bar voor een preventief onderzoek van uw huid door onze zeer ervaren dermatoloog dr. Germaine Relyveld, tevens dermato-oncoloog. 


 
De belangrijkste oorzaak van huidkanker is overmatige blootstelling aan ultraviolette straling van de zon en de zonnebank.
Grilliger worden van de rand van de moedervlek, veranderingen in de kleur, een diameter groter dan 5 mm en veranderingen, zoals bloeden en fors jeuken, kunnen wijzen op huidkanker. 
 

Ook in pigmentvlekken kunnen kwaadaardige cellen zitten die zich kunnen ontwikkelen tot een vorm van huidkanker. Deze zijn niet altijd zichtbaar en het laseren van pigmentvlekken zonder onderzoek vooraf raden wij ten strengste af. 
 
Het wel of niet kwaadaardig zijn van een moedervlek of een pigmentvlek zal alleen vastgesteld kunnen worden door een ervaren dermatoloog.
De dermatoloog zal bij de skincheck de huid van top tot teen onderzoeken met gebruik van een dermatoscoop waar nodig. Dit is een instrument waarmee je de pigmentstructuren beter kan bestuderen.
 
De dermatoloog in The B Bar, dr. Relyveld, is één van de meest ervaren dermatologen op het gebied van huidkanker. Naast haar werk in The B Bar is zij tevens werkzaam als dermate-oncoloog, in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. 
Na de skincheck zal dr. Relyveld u meteen inlichten over de uitkomst van het onderzoek. Indien nodig wordt u direct doorgestuurd voor vervolgonderzoek.

 
 - Een algemeen (dermatologisch) consult
- Volledig huidonderzoek ter opsporing van symptomen van huidkanker 
- Onderzoek wordt gedaan met behulp van de dermatoscoop
- Documentatie in beeld en schrift
- (Preventieve) adviezen

prijs
€175

 

bottom of page