top of page

 

Skincheck bij The Bar

 

 

PIGMENTVLEK, MOEDERVLEK of HUIDKANKER

 

De belangrijkste oorzaak van huidkanker is overmatige blootstelling aan ultraviolette straling van de zon en de zonnebank.

Grilliger worden van de rand van de moedervlek, veranderingen in de kleur, een diameter groter dan 5 mm en veranderingen, zoals bloeden en fors jeuken, kunnen wijzen op huidkanker. 

 

Ook in pigmentvlekken kunnen kwaadaardige cellen zitten die zich kunnen ontwikkelen tot een vorm van huidkanker. Deze zijn niet altijd zichtbaar en het laseren van pigmentvlekken zonder onderzoek vooraf wordt dan ook ten strengste afgeraden. 

 

Het wel of niet kwaadaardig zijn van een moedervlek of een pigmentvlek zal alleen vastgesteld kunnen worden door een ervaren dermatoloog.

De dermatoloog zal bij de skincheck de huid van top tot teen onderzoeken met gebruik van een dermatoscoop waar nodig. Dit is een instrument waarmee je de pigmentstructuren beter kan bestuderen.

 

De dermatoloog in The B Bar, dr. Relyveld, is één van de meest ervaren dermatologen op het gebied van huidkanker. Naast haar werk in The B Bar is zij tevens werkzaam in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. 

 

Na de skincheck zal dr. Relyveld u meteen inlichten over de uitkomst van het onderzoek. Indien nodig wordt u direct doorgestuurd voor vervolgonderzoek.

 

 

U kunt het volgende verwachten van een skincheck:

 

- Een algemeen (dermatologisch) consult

- Volledig huidonderzoek ter opsporing van symptomen van huidkanker 

- Onderzoek wordt gedaan met behulp van de dermatoscoop

- Documentatie in beeld en schrift

- (Preventieve) adviezen

- De gehele skincheck wordt uitgevoerd door een zeer ervaren dermatoloog

bottom of page